Pasta från Villa Romana

Menu

À la carte

Starter

  • 175
    Bruschetta Alla Romana

    Grilled garlic and olive oil marinated levain bread, romantica tomatoes, basil, balsamic reduction and 30-month aged Parma ham

  • 175
    ARANCINI

    Friterad risottoboll, svamp, tryffelaioli, 44 mån parmesan

  • 185
    BURRATA GENOVESE

    Krämig burrata med basilikapistou, semitorkade småtomater, havssalt och rostade marconamandlar

  • 185
    Carpaccio Della Casa

    Leaf-thin slices of smoked and cognac-marinated beef fillet, pine nuts,
    well-aged parmesan, caramelized onion mayonnaise and fresh herbs

  • 325
    ANTIPASTO

    Selekterade italienska charkuterier med tillbehör

  • 195
    MARE IN PADELLA

    Skaldjur (scampi, grön mussla, vongole) frästa med vitlök, chili, vitt vin,
    körsbärstomater, persilja, rökt aioli och grillad foccaciabröd

Pasta

Every day we knead our fresh pasta with eggs from free-range chickens, flour from Italy and love that is transformed into different pasta forms in our pasta machine.

  • 250
    PASTA POMODORO

    San Marzano tomatsås, basilika, chili, vitlök, körsbärstomater, krämig burrata, kallpressad olivolja

  • 275
    BUCATINI VILLA ROMANA

    Scampi, vitlök, vitvinssås, pancetta, peperoncino, persilja

  • 250
    Carbonara alla moda nostro

    Bronze-rolled bucatini tossed with bacon, cream egg yolk, black pepper and parmesan

  • 240
    Lasagne al Forno

    Lasagna with long-cooked ragu on minced veal, red wine, sofritto, mozzarella, bechamel, spicy tomato sauce and 44-month aged parmesan

  • 270
    FUSILLI SALSICCIA

    Salsicciaragu, lök, nduja, fänkål, krämig burrata, basilika

  • 275
    BUCATINI FRUTTI DI MARE

    Skaldjur, vitlök, peperoncino, vitt vin, hummerbuljong, körsbärstomater,
    persilja

  • 275
    VITELLO TARTUFO

    Mafaldine, kalvfilé, mascarpone, tryffelkräm, svampfond, parmesan

Ravioli

Prova vår handgjorda ravioli, gjord enligt genuina italienska recept. Varje bit är tillverkad med omsorg och kärlek av våra kockar.

  • 299
    LUNETTE ALL´ASTICE

    Handknuten ravioli fylld med hummer och kräftstjärtsröra, champagnesås, löjrom, hummerolja, oxalisört

  • 260
    RAVIOLI DELLA NONNA

    Handknuten ravioli fylld med getost, ricotta och mascarpone, brynt salviasmör, balsamicoreduktion, hasselnötter, 36 mån parmesan

  • 299
    MEZZALUNA PORCINI

    Halvmåneformad ravioli fylld med ricotta och svampcremé, svampconsommé, smörstekt säsongens svamp, riven svart tryffel, marconamandlar

From the sea

  • 425
    COSTATA DI MANZO

    Grillad Entrecôté “Black Angus” |250g|, rödvinssky, bearnaisesås, marinerad tomatsallad, friterad potatis med havssalt

  • 299
    COTOLETTA ALLA MODA NOSTRA

    Panerad kalvschnitzel, kryddig ndujasmör, rödvinssås, smörstekta sommarprimörer, pommes frites

  • 235
    LITTLE ITALY BURGER

    Briochebröd, högrev, nduja, tryffelmajonäs, cheddarost, picklad lök, sallad,
    pommes frites

  • 350
    SALMERINO ALPINUS

    Fjällrödingfilé, champagnesås, forellrom, brynt dillsmör, hasselnötter,
    kokt färskpotatis, färsk dill

  • 235
    INSALATA CAESARE

    Romansallad, Kycklingbröstfile, brödkrutonger, parmesan, körs-
    bärstomater, Bacon, caesardressing

Roman Pizza

Our pizza dough is baked with flour from the Tuscan countryside of the type "00", natural yeast and sea salt.

  • 295
    Margherita (veg)

    San Marzano tomatoes, fior di latte, oregano, basil, confit small tomatoes

  • 195
    Diavola

    San Marzano tomatoes, fior di latte, nduja calabrese, ventrecina salami and parmesan

  • 210
    Burrata e mortadella

    San Marzano tomatoes, mortadella di bologna, creamy burrata, basil oil and pistachios

  • 205
    Caprino Bianco (Veg)

    Goat cheese (chevre), red onion, fig honey, hazelnuts and herbs

Risotto

  • 250
    RISOTTO PIEMONTESE (VEG-VEGAN)

    Carnaroliris, tryffelcrème, smör, svampbuljong, portabello, parmesan,
    svart färsk tryffel

  • 275
    RISOTTO AL MARE

    Carnaroliris, skaldjursbuljong, chili, smör, vitlök, vitt vin, körsbärstoma-
    ter, skaldjur

Dessert

  • 120
    Tiramisú

    Sugar cake, coffee liqueur, espresso, marsala wine, cognac, vanilla mascarpone, cocoa

  • 120
    Pannacotta

    Sea buckthorn panna cotta with milk chocolate mousse and salty caramelised popcorn

  • 135
    LAVACAKE

    Chokladlavacake, bourbonvaniljglass, marconamandlar

  • 120
    Sorbetto

    House sorbet with Prosecco Spumante

  • 49
    Tartufo

    Homemade chocolate praline

Contorni

  • 70
    CERIGNOLA OLIVER
  • 70
    FRITERAD POTATIS
  • 70
    INSALATA MISTA
  • 70
    44 MÅN PARMESAN
  • 70
    MARCONA MANDLAR
  • 70
    PRUSCIUTTO SAN DANIEL
  • 70
    VENTRICINA

Italian restaurant in Vasastan

  1. Mon - Thu
  2. Fri
  3. Sat
  4. Sun
  1. Mon - Thu
  2. Fri
  3. Sat
  4. Sun
  1. Mon - Thu
  2. Fri
  3. Sat
  4. Sun

© Copyright 2022 Ristorante Villa Romana, All Rights Reserved.