Pasta från Villa Romana

Meny

À la carte

Förrätter

  • 175
    BRUSCHETTA ALLA ROMANA

    Grillad foccaciabröd med San Daniele skinka, tomater, vitlök, basilika, kallpressad olivolja och balsamicoreduktion

  • 175
    ARANCINI

    Friterad risottoboll, svamp, tryffelaioli, 44 mån parmesan

  • 185
    BURRATA GENOVESE

    Krämig burrata med basilikapistou, semitorkade småtomater, havssalt och rostade marconamandlar

  • 185
    CARPACCIO DELLA CASA

    Lövtunna skivor oxfilé, 36 mån lagrad parmesan, friterad potatis, karamelliserad lökmajonäs och oxalisört

  • 325
    ANTIPASTO

    Selekterade italienska charkuterier med tillbehör

  • 195
    MARE IN PADELLA

    Skaldjur (scampi, grön mussla, vongole) frästa med vitlök, chili, vitt vin,
    körsbärstomater, persilja, rökt aioli och grillad foccaciabröd

Pasta

VÅR DAGSFÄRSKA PASTA KAVLAS VARSAMT UT VARJE DAG OCH SERVERAS SILKESLEN OCH KRÄMIG.

  • 250
    PASTA POMODORO

    San Marzano tomatsås, basilika, chili, vitlök, körsbärstomater, krämig burrata, kallpressad olivolja

  • 275
    BUCATINI VILLA ROMANA

    Scampi, vitlök, vitvinssås, pancetta, peperoncino, persilja

  • 250
    CARBONARA ALLA SVEDESE

    Mafaldine, bacon, grädde, muskotnöt, parmesan, svartpeppar, äggula

  • 240
    POLPETTE

    Italienska handrullade kalvköttbullar, sofritto, rödvin, San Marzano tomatsås, riven 36 mån lagrad parmesan

  • 270
    FUSILLI SALSICCIA

    Salsicciaragu, lök, nduja, fänkål, krämig burrata, basilika

  • 275
    BUCATINI FRUTTI DI MARE

    Skaldjur, vitlök, peperoncino, vitt vin, hummerbuljong, körsbärstomater,
    persilja

  • 275
    VITELLO TARTUFO

    Mafaldine, kalvfilé, mascarpone, tryffelkräm, svampfond, parmesan

Ravioli

Prova vår handgjorda ravioli, gjord enligt genuina italienska recept. Varje bit är tillverkad med omsorg och kärlek av våra kockar.

  • 299
    LUNETTE ALL´ASTICE

    Handknuten ravioli fylld med hummer och kräftstjärtsröra, champagnesås, löjrom, hummerolja, oxalisört

  • 260
    RAVIOLI DELLA NONNA

    Handknuten ravioli fylld med getost, ricotta och mascarpone, brynt salviasmör, balsamicoreduktion, hasselnötter, 36 mån parmesan

  • 299
    MEZZALUNA PORCINI

    Halvmåneformad ravioli fylld med ricotta och svampcremé, svampconsommé, smörstekt säsongens svamp, riven svart tryffel, marconamandlar

Varmrätter

  • 425
    COSTATA DI MANZO

    Grillad Entrecôté “Black Angus” |250g|, rödvinssky, bearnaisesås, marinerad tomatsallad, friterad potatis med havssalt

  • 299
    COTOLETTA ALLA MODA NOSTRA

    Panerad kalvschnitzel, kryddig ndujasmör, rödvinssås, smörstekta sommarprimörer, pommes frites

  • 235
    LITTLE ITALY BURGER

    Briochebröd, högrev, nduja, tryffelmajonäs, cheddarost, picklad lök, sallad,
    pommes frites

  • 350
    SALMERINO ALPINUS

    Fjällrödingfilé, champagnesås, forellrom, brynt dillsmör, hasselnötter,
    kokt färskpotatis, färsk dill

  • 235
    INSALATA CAESARE

    Romansallad, Kycklingbröstfile, brödkrutonger, parmesan, körs-
    bärstomater, Bacon, caesardressing

Pizza Pinsa Romana

Pinsa Romana betyder "utsträckt/sträcka ut" och det är precis vad vår Pinsa är, utsträckt och väldigt, väldigt god!
Degen är lättare samt luftigare och görs på 00-mjöl från Rom, jäst och vatten som tillsammans har jäst i 48 timmar innan de går in i stenugnen.

  • 295
    LÖJROM

    Västerbottenost, crème fraiche, rödlök, gräslök, löjrom, dill, citronolja

  • 195
    DIAVOLA

    Tomatsås, salami ventricina, nduja, stracciatella, basilika

  • 210
    BURRATA

    San Marzano tomater, mortadella, stracciatella, pesto genovese, pistagenötter

  • 205
    CHEVRÉ

    Getost, picklad lök, fikonhonung, hasselnötter, ruccola

Risotto

  • 250
    RISOTTO PIEMONTESE (VEG-VEGAN)

    Carnaroliris, tryffelcrème, smör, svampbuljong, portabello, parmesan,
    svart färsk tryffel

  • 275
    RISOTTO AL MARE

    Carnaroliris, skaldjursbuljong, chili, smör, vitlök, vitt vin, körsbärstoma-
    ter, skaldjur

Dessert

  • 120
    TIRAMISU

    Sockerkaka, espresso, vaniljmascarpone, cognac, marsalavin, kakao

  • 120
    PANNACOTTA

    Vaniljpannacotta, calvados, kanelstekta äpplen, havrecrumble

  • 135
    LAVACAKE

    Chokladlavacake, bourbonvaniljglass, marconamandlar

  • 120
    SORBETTO

    Husets sorbet med prosecco spumante

  • 49
    TARTUFO

    Dumlepralin

Contorni

  • 70
    CERIGNOLA OLIVER
  • 70
    FRITERAD POTATIS
  • 70
    INSALATA MISTA
  • 70
    44 MÅN PARMESAN
  • 70
    MARCONA MANDLAR
  • 70
    PRUSCIUTTO SAN DANIEL
  • 70
    VENTRICINA

Italiensk restaurang i Vasastan

  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön
  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön
  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön

© Copyright 2025 Ristorante Villa Romana, All Rights Reserved.